У рамках долі - Історія 1-ї української дивізії УНА 1943-1945

Нажмите для просмотра прикрепленного файла

Жанр: документальний фільм
Режисер: Тарас Химич
Сценарій: Любомир Соломченкo, Остап Сокальчук, Тарас Химич
Оповідач: Славко Нудик
Консультанти: Директор музею 1-ї УД УНА у Львові Ігор Федик, автор Книги "То Баттле" Майкл Джемс Мельник (Англія), Д-Р Історичних наук Рудольф Грасмук (Австрія), Учасник подій Леонід Муха, заслужений працівник культури України Богуслав
Продюсер: Hадія Галичанівська
Тривалість: 46.55 xв.

Це є перший український документальний фільм, «В рамках долі», що показує повну хроніку діяльності Першої української дивізії «Галичина».
Фільм побудований таким чином, що глядач ніби проходить з режисером всю хронологію подій, від зародження дивізії до останнього дня її існування. Численні інтерв’ю очевидців та учасників, фотохроніка подій (Україна, Австрія, Словаччина) дають об’ємну картину і розкривають історію з різних сторін. Учасники подій дають відповідь на питання, чому вони пішли воювати і яку ціль насправді переслідували. Очевидці з різних країн розповідають як про війські події, так і про життєво- романтичні історії. Головна ідея фільму – показати, що таке дивізія «Галичина» з точки зору незалежного спостерігача.

Назва фільму вибрана не випадково. Прослідковуючи події, ми розуміємо, що дивізія весь час діяла у вузьких рамках обставин, і вибір був дуже невеликим. Навіть про рішення піти у дивізію учасники подій розповідають, як про вибір між радянськими і німецькими військами. Залишитися поза військовими подіями ці хлопці не могли.

- Цей фільм – відеоісторія. Я просто розповідаю історію цієї дивізії, - говорить режисер Тарас Химич. – Я хочу, щоб за цими подіями ми побачили долі 16-17 річних хлопців, які там воювали. На жаль, сьогодні тема подається або пафосно, або критично, але в обох випадках дуже поверхнево. Я хочу, щоб глядач зрозумів, що дивізія «Галичина» - це передусім долі людей - 40 тисяч дивізійників. Я вважаю, що хороший документальний фільм має зацікавити глядача і наштовхнути на роздуми, а не дати відповді на всі запитання.


Відео : DVDRip; XVid; 720x576; 1527 Kbps
Аудіо : MP3 160kbps; 44000 Hz

U.ramkah.doli.-.Istoriya.UNA.(2005).DVDRip.part-1.avi
U.ramkah.doli.-.Istoriya.UNA.(2005).DVDRip.part-2.avi